Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Bandırma'da Haşaratla mücadeleye start verildi

Bandırma

Bandırma Belediyesi, 2013 yılı Haşaratla Mücadele Programı çerçevesinde, ilçede sinek ve haşarelere karşı larva mücadelesin başlattı.

Bandırma Belediyesi, 2013 yılı Haşaratla Mücadele Programı çerçevesinde, ilçede sinek ve haşarelere karşı larva mücadelesin başlattı.
Bandırma Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı ilaçlama ekiplerince, ilçe merkez ve çevresinde sinek ve haşerelere karşı larva mücadelesi devam ediyor.
Konu ile ilgili açıklama yapan Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, kış mevsimi nedeniyle soğuk ve yağışlı havalarda başta kanalizasyon hatları olmak üzere, fosseptik, dere kenarları, yağmur kanalları ve durgun su alanlarla, yakın çevredeki yerleşim yerlerinde bulunan büyükbaş ve küçükbaş hayvan bakım alanları belirlenerek ilaçlama yapıldığını söyledi.
Pekel, "Kayacık Mahallesi, Küme Evler ve Çalışkanlar Köyünden başlayarak karasinek ve sivrisinek gibi uçkun haşereler için ahır, gübrelik, kümes, terk edilmiş binalar ve çöp alanların ilaçlanmasıyla, uçkun haşerelerin üreme alanlarının daha larva halinde iken yok edildiğini" bildirdi.
Kentin yıllardır en büyük sorunlarından biri olarak kabul edilen başta sivrisinek olmak üzere uçkun ve uçkun olmayan haşerelere İlaçlama ekiplerinin sürdürdüğü mücadelenin kentin büyük altyapı projesinin tamamlanmasıyla birlikte daha da etkili olması bekleniyor.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false